Катастрофа МН17: названі причини зухвалих заяв Росії по збитому "Боїнгу" на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Катастрофа МН17: названі причини зухвалих заяв Росії по збитому "Боїнгу" на Донбасі

Катастрофа МН17: названі причини зухвалих заяв Росії по збитому "Боїнгу" на Донбасі
Джерело:  online.ua

Росія знову почала поширювати фейкові вкиди зі звинуваченнями України у причетності до катастрофи МН17 на Донбасі з метою приховати справжніх злочинців. Оприлюднення "екзотичних фактів" було зроблено спеціально перед відкриттям 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН, яка 18 вересня починає свою роботу в Нью-Йорку.

Причини фейкових вкидів Росії по МН17 назвала заступниця міністра закордонних справ України Лана Зеркаль, повідомляє ONLINE.UA.

Дипломатка зазначила, що нові "знахідки" російського Міноборони є нічим іншим, як продовженням звичної для Росії тактики створювати "димову завісу" над резонансним злочином. При цьому особливої зухвалості, за словами Зеркаль, новим звинуваченням Росії на адресу України додає те, що Москва категорично ігнорує свої обов'язки по Резолюції РБ ООН по катастрофі МН17.

Зеркаль додала, що Москва по суті відмовилася співпрацювати з Міжнародною слідчою групою з розслідування катастрофи, так як залишила без реакції заклики надати інформацію щодо зенітно-ракетної установці "Бук", за допомогою якої бойовики збили малайзійський літак.

"У той же час РФ видає все більш екзотичні "факти" і "версії". Все винахідливі версії і натяки російської пропаганди не допоможуть приховати злочинців і звільнити їх від відповідальності ... Спільна слідча група у складі слідчих і прокурорів з України, Австралії, Бельгії, Малайзії і Нідерландів вивчили всі можливі версії причин аварії літака, в тому числі і вигадані російськими пропагандистами", - написала дипломатка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Нідерландів відреагувала на нові скандальні звинувачення Росії на адресу України щодо катастрофи МН17. Там заявили, що повністю довіряють висновкам міжнародного розслідування, згідно з яким Росія несе відповідальність за збиття пасажирського літака.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?