Путін заявив про можливе продовження ще одного газопроводу в обхід України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін заявив про можливе продовження ще одного газопроводу в обхід України

Путін заявив про можливе продовження ще одного газопроводу в обхід України
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що продовження газопроводу Турецький потік може пройти через Угорщину в обхід українських територій. Про це він повідомив на прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, передає ONLINE.UA.

За словами очільника Кремля, на даний момент розглядаються можливості підключення Угорщини до нових газотранспортних проектів. Путін зазначив, що одне з сухопутних продовжень Турецького потоку може пройти через Угорщину. Окрім того, він додав, що РФ забезпечує 60% угорського споживання газу.

У свою чергу Орбан сказав, що домовився з російською стороною про постачання газу на 2020 рік.

"Президент говорить, що, коли з півдня піде газопровід, він може прийти і в Угорщину. Нам би хотілося, щоб він проходив через Угорщину, і я серйозно попросив президента, щоб він подумав про цю можливість", – заявив прем'єр Угорщини.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Росія збереже транзит газу в Європу через Україну, незважаючи на будівництво Північного потоку-2. Таку заяву зробив російський глава Володимир Путін під час переговорів з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?