Додон розповів, як Молдова буде вирішувати питання Придністров'я
Категорія
Політика
Дата публікації

Додон розповів, як Молдова буде вирішувати питання Придністров'я

Додон розповів, як Молдова буде вирішувати питання Придністров'я
Джерело:  online.ua

Молдовський президент Ігор Додон заявив, що спосіб реінтеграції придністровського регіону до складу Молдови буде вирішений на референдумі, передає ONLINE.UA з посиланням на Deschide.

"Після парламентських виборів ми будемо обговорювати конкретні сценарії, як може проходити ця реінтеграція, і дуже важливо, що будь-яка форма реінтеграції, взаємоіснування буде обговорюватися з громадянами Республіки Молдова в рамках референдуму", - заявив глава держави.

Він також додав, що після парламентських виборів необхідно буде зробити кроки щодо вільного пересування на двох берегах Дністра. Після того, як буде знайдений спільний знаменник в Кишиневі, варіант реінтеграції буде запропонований міжнародній спільноті.

Окрім того, Додон зазначив, що після політичного рішення придністровського конфлікту, війська з території лівого берега Дністра повинні покинути зону, разом з озброєнням, яке зберігається там.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Молдови Ігор  Додон заявив, що опозиція намагається поновити конфлікт  у Придністров’ї, щоб "втягнути в нього Росію". Він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановані на осінь, розставлять все по місцях і нейтралізують можливі ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?