Ув'язнені в "ЛДНР" просять про переведення в українські в'язниці
Категорія
Україна
Дата публікації

Ув'язнені в "ЛДНР" просять про переведення в українські в'язниці

Ув'язнені в "ЛДНР" просять про переведення в українські в'язниці
Джерело:  online.ua

Серед засуджених, які перебувають у в'язницях на території "ЛДНР", щонайменше 184 людини просять перевести їх відбувати покарання на територію, контрольовану українським урядом, передає ONLINE.UA з посиланням на Моніторингову місію ООН з прав людини.

"Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) продовжувало стежити за становищем осіб, які були засуджені до того, як спалахнув конфлікт, і залишаються в місцях несвободи на території, контрольованій збройними групами. УВКПЛ відомо про щонайменше 184 таких ув'язнених, які звернулися з проханням про переведення на територію, контрольовану урядом. Однак прогресу протягом звітного періоду не було досягнуто щодо їхнього переведення на цю територію", - сказано в повідомленні.

В ООН також зазначили, що на території "ЛДНР" їм досі відмовляють у доступі до місць несвободи і до проведення конфіденційних інтерв'ю, тоді як на підконтрольній уряду території у співробітників місії така можливість є.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати Верховної Ради 6 вересня в першому читанні прийняли законопроект про введення кримінальної відповідальності для росіян за незаконний перетин українського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?