Японія відправила на МКС безпілотну вантажівку: опубліковано вражаюче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Японія відправила на МКС безпілотну вантажівку: опубліковано вражаюче відео

Японія відправила на МКС безпілотну вантажівку: опубліковано вражаюче відео
Джерело:  online.ua

Увечері 22 вересня Японія запустила в космос ракету з безпілотною вантажівкою на борту. Вона доставить на МКС корисний вантаж, після чого згорить в атмосфері.

Вражаюче відео запуску японського Kounotori на МКС було опубліковано в мережі, повідомляє ONLINE.UA.

Запуск безпілотної вантажівки в космос відбувся на острові Танегасіма. Цей корабель, назва якого в перекладі з японської означає "Білий лелека", має місткий "трюм" і може нести до 6,2 тонн. На МКС він доставляє різні вантажі - воду, іжу, паливо, кілород, азот і техніку. Після вивантаження "Білого лелеки" астронавти забивають його відходами та відстиковують від орбіти станції. Після цього він згоряє в атмосфері.

Відзначається, що в цей раз японці відправили на МКС також зразки наукових експериментів. Для цього на борту безпілотної вантажівки вони сховали термос-капсулу. Крім цього корабель також доставить на МКС новітню мікрогравітаційну установку.

Запуск японського "Білого лелеки" в космос - відео:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія SpaceX американського бізнесмена Ілона Маска назвала ім'я першого туриста, який відправиться на Місяць на найпотужнішій в історії ракеті BFR.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?