США мають намір посилити видачу грін-карт: що зміниться
Категорія
Світ
Дата публікації

США мають намір посилити видачу грін-карт: що зміниться

США мають намір посилити видачу грін-карт: що зміниться
Джерело:  online.ua

Американські чиновники запропонували посилити видачу дозволів на проживання в США, так званих грін-карт. Вони хочуть ускладнити в'їзд в країну мігрантам з низьким доходом, щоб вони не ставали тягарем для американців. За оцінками влади, нововведення торкнеться 382 тисячі осіб на рік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

У МВБ США пропонують прийняти законопроект, який заборонить виплату урядової допомоги мігрантам. На думку ініциаторів нововведень, після заборони на соціальні виплати значно скоротиться число бажаючих жити в США.

Зокрема, чиновники пропонують скасувати безкоштовну їжу, допомогу по безробіттю і безкоштовні ліки, на які отримували права мігранти при отриманні грін-карти. Спірним поки залишається питання щодо виплат на дітей. Критики законопроекту вважають, що скасування дитячої допомоги призведе до того, що діти мігрантів будуть позбавлені навіть медичного нагляду.

Глава Міністерства внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен зазначає, що законопроект необхідний для того, щоб в'їжджаючі в країну не ставали тягарем для американських платників податків. При цьому раніше держсекретар США Майк Помпео вже вказував, що Штати в цьому році приймкть не більше 30 тисяч чоловік, що є мінімальним числом мігрантів за всю історію програми переселення.

Експерти відзначають, що на сьогоднішній день третина бюджету США йде на соціальні програми, в числі яких допомога для власників грін-карт. В основному гроші отримують мігранти з низьким доходом і непрацездатні люди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 17 американських штатів, серед яких Нью-Йорк, Вашингтон, Каліфорнія і округ Колумбія, подали позови до суду проти адміністрації президента США Дональда Трампа. Адміністрації штатів просять суд зобов'язати Білий дім повернути дітей мігрантів, яких розлучили з батьками на кордоні США і Мексики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?