Свободу політв'язням: в Києві вперше покажуть нашумілий спектакль Burning Doors
Категорія
Культура
Дата публікації

Свободу політв'язням: в Києві вперше покажуть нашумілий спектакль Burning Doors

Свободу політв'язням: в Києві вперше покажуть нашумілий спектакль Burning Doors
Джерело:  online.ua

У Києві, в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка 6 і 7 листопада відбудеться грандіозна театральна подія - Білоруський театр представить нашумілу виставу Burning Doors про політв'язнів, повідомляє ONLINE.UA.

Зокрема, спектакль розповідає про людей мистецтва, які з політичних причин опинилися у в'язниці. Серед героїв, історії яких йдеться в сюжеті постановки, український кінорежисер Олег Сенцов, художник Петро Павленський і активістка Марія Альохіна.

Головною метою вистави є привернення уваги міжнародної спільноти до політичних переслідувань в 21 столітті. Ця постановка визнана третьою найбільшою театральною подією 2017 року за версією The New York Times, а впливові театральні критики поставили їй найвищу оцінку, визнавши, що спектакль має незаперечну і важливу культурну цінність.

Ініціатором постановки спектаклю Burning Doors в Києві став український музикант і фронтмен "Бумбокса" Андрій Хливнюк. На своїй сторінці в соцмережі він запустив флешмоб з хештегами - #маєшбутитам, #маєшцепобачити.

Слід зауважити, що спектакль Burning Doors в Києві буде благодійним - всі гроші, виручені з продажу квитків, будуть передані сім'ям українських політв'язнів.

Спектакль Burning Doors - трейлер (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 26 жовтня в Києві виступить всесвітньо відомий скрипаль з Нью-Йорка, американський бог скрипки Дем'єн Ескобар (Damien Escobar).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?