В УПЦ МП пояснили, чому розколу у православному світі не буде
Категорія
Україна
Дата публікації

В УПЦ МП пояснили, чому розколу у православному світі не буде

В УПЦ МП пояснили, чому розколу у православному світі не буде
Джерело:  online.ua

Архімандрит Української православної церкви Московського патріархату, колишній керівник відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП Кирило (Говорун) вважає, що надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві не призведе до розколу у світовому православ'ї, а лише ймовірно до розриву відносин між деякими патріархатами.

Про це він заявив в інтерв'ю Жанні Нємцовій, передає ONLINE.UA.

"Гадаю, розколу не буде. Його використовують більше як риторичний прийом, ніж як реальний сценарій. Уже зараз помісні церкви заявили про те, що вони не мають намірів підтримувати розрив відносин ні з Москвою, ні з Константинополем. Це ще не є розколом, це є розривом відносин", - пояснив священослужитель.

За його словами, автокефалія – це церковно-політичне питання, адже воно має сильний політичний компонент, який використовують політики. Окрім того, архімандрит наголосив, що питання про автокефалію УПЦ постало через брак розуміння того, що відбувається в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, після того, як Російська православна церква розірвала відносини з Константинопольським патріархатом через надання Томосу про автокефалію Україні,  віруючі РПЦ повинні дотримуватися нових правил, порушення яких загрожує їм покаранням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?