Негайно скасуйте: Україна висунула категоричну вимогу Росії по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно скасуйте: Україна висунула категоричну вимогу Росії по Донбасу

Негайно скасуйте: Україна висунула категоричну вимогу Росії по Донбасу
Джерело:  online.ua

У Мінську відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи по Донбасу, на якому Україна висунула категоричну вимогу Росії. Вона стосувалася запланованих Кремлем фейкових "виборів", які хочуть провести в ОРДЛО 11 листопада.

Про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Геращенко написала, що українська сторона гостро потребувала в РФ і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку фейкових, нікчемних "виборів" на окупованому Донбасі. З цього питання Київ також звернувся до спецпредставника ОБСЄ з проханням підготувати спеціальну заяву з чітким зазначенням нелегітимністі будь-яких виборів в так званих "ЛНР" і "ДНР".

У цій заяві українська сторона попросила нагадати окупантам, що вибори у Донецьку і Луганську можуть проводитися тільки за законами України і під наглядом незалежних спостерігачів, включно з представниками ОБСЄ.

"А фейкови "вибори", які Кремль планує провести на окупованих РФ територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, вони спрямовані на дестабілізацію ситуації і зрив мирних переговорів", - підкреслила Геращенко.

Вона також зазначила, що на цьому засіданні ТКГ в Мінську Україну представляв радник президента Руслан Демченко, який замінив Леоніда Кучму. Демченко протягом довгого часу допомагав в супроводі мінського процесу і роботі груп з питання Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в "ДНР" обурені тим, що Кремль вже прийняв рішення щодо нового ватажка так званої республіки ще до виборів, а до голосування не допустив "шанованих в народі" кандидатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?