У США подали в суд на Дональда Трампа: названа причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У США подали в суд на Дональда Трампа: названа причина

У США подали в суд на Дональда Трампа: названа причина

На президента США Дональда Трампа подали позов до суду за зловживання владою заради помсти журналістам і ЗМІ, які йому не подобаються. Позивачем став ПЕН-Центр, який назвав Трампа в заяві "ворогом свободи слова", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

У позові правозахисники звинуватили Трампа в тому, що він розпалює ненависть американців до журналістів своїми публічними висловлюваннями. Позивачі посилаються на Конституцію США, норми якої порушує президент, незважаючи на те, що давав клятву придерживатсядотримуватися правил документа.

"Президент Трамп на підставі першої поправки має право вільно критикувати пресу, але він не може використовувати свою владу і владу уряду Сполучених Штатів, щоб карати і пригнічувати її", - підкреслили правозахисники.

Нагадаємо, Дональд Трамп неодноразово звинувачував відомі американські ЗМІ, такі як The Washington Post, CNN, The New York Times в тому, що вони поширюють фейкові новини, які пишуть на підставі недостовірної інформації. Американський лідер постійно критикує їх в соцмережі, а також під час публічних виступів. Крім критики, Трамп також погрожував "знищенням" таким виданням як CNN и NYT, яких пообіцяв "засунути за межі медіабізнесу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що майже 350 американських медіакомпаній в своїх публікаціях та матеріалах рішуче засудили численні нападки президента США Дональда Трампа на американські ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?