США висунули Євросоюзу жорстку вимогу щодо "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули Євросоюзу жорстку вимогу щодо "Північного потоку-2"

США висунули Євросоюзу жорстку вимогу щодо "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл заявив, що для країн Європи є неприйнятною підтримка будівництва газопроводу "Північний потік-2", адже це посилює їх енергетичну залежність від Російської Федерації, передає ONLINE.UA.

За його словами, США очікують від країн, яким допомагають, що вони не будуть сприяти суперникам, оскільки це робить ці держави більш уразливими для самої Росії, заради захисту від якої вони приєдналися до НАТО.

"Західні європейці не можуть поглиблювати енергетичну залежність від тієї самої Росії, від якої США їх захищають. Або збагачуватися від Ірану, який розробляє балістичні ракети, які загрожують Європі. Неприйнятно для союзників США в Центральній Європі підтримувати такі проекти, як Північний потік-2", - наголосив Мітчелл.

Аналітики вважають, що він таким чином звернувся до Німеччини, яка раніше заявила, що не має наміру відмовлятися від будівництва "Північного потоку-2", незважаючи на агресію РФ проти України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлер Австрії Себастьян Курц в ході зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним підтримав проект "Північний потік-2", який доставлятиме російський газ у Європу в обхід України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?