Помилка не від великого розуму: Горбачов розкритикував рішення Трампа по ракетному договору з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Помилка не від великого розуму: Горбачов розкритикував рішення Трампа по ракетному договору з Росією

Помилка не від великого розуму: Горбачов розкритикував рішення Трампа по ракетному договору з Росією
Джерело:  online.ua

Рішення Дональда Трампа про вихід США з Договору про ядерне озброєння з Росією є помилкою, зробленою не від великого розуму.

З такою критикою на адресу президента США виступив екс-глава СРСР Михайло Горбачов, який є одним з підписантів даного договору, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Інтерфакс.

На думку Горбачова, рішення адміністрації президента США Дональда Трампа щодо виходу з договору "підірве всі зусилля, які були докладені керівниками СРСР і самих США до досягнення ядерного роззброєння". Екс-глава СРСР вважає, що такими угодами, як Договір про скорочення ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), потрібно дорожити.

"Розривати старі угоди з роззброєння ні в якому разі не можна. Невже важко зрозуміти, що відмова від цих угод, як кажуть в народі, не від великого розуму. Досягнуті угоди потрібно зберігати, так як вони передбачають контроль і цим потрібно дорожити. Якщо вони не знають, що треба робити, я можу їм підказати. Треба відмовитися від хвороби, яка носить назву "прагнення до невиконання підписаних договорів і угод про ядерне роззброєння!", - заявив Горбачов.

У Кремлі вже також відреагували на погрози Трампа. Прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков повідомив, що заяви Вашингтона про можливий вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності будуть обговорюватися на зустрічі Путіна та радника Трампа з нацбезпеки США Джона Болтона.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в МЗС РФ пригрозили військовою відповіддю США в разі розриву ракетного договору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?