ЗМІ: митрополит УПЦ МП претендує на пост глави автокефальної церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ: митрополит УПЦ МП претендує на пост глави автокефальної церкви

ЗМІ: митрополит УПЦ МП претендує на пост глави автокефальної церкви
Джерело:  online.ua

Митрополит Вінницький і Барський Симеон вважається кандидатом на пост предстоятеля єдиної автокефальної церкви, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новую газету".

Як відомо,13 листопада на зустріч з українським главою Петром Порошенко в "Українському домі" прийшли всього три ієрархи УПЦ МП - митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький), митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) та архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет (Звєрєв).

За даними російського видання, Симеон мало не офіційно вважається кандидатом на пост предстоятеля єдиної автокефальної Церкви України, яку створює в країні Константинопольський патріархат".

 "Другий - головним ідеологом "канонічної автокефалії" України в надрах Московського патріархату, а третій - спостерігачем від предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія (Березовського), що не дозволив решті єпископату зустрітися з президентом", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що митрополит Симеон (Шостацький) представив президенту довіреності більш ніж 10 єпископів УПЦ МП, які передали йому свої голоси на об'єднавчому Соборі 22 листопада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що намісник Почаївської лаври митрополит Володимир Мороз закликає вірян готуватися до фізичного захисту храму, який хочуть захопити, і цим створює штучний конфлікт навколо святині. У зв’язку з цим депутати Тернопільської обласної ради просять правоохоронців взяти під охорону лавру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?