Стало відомо, які прянощі допоможуть легко схуднути
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стало відомо, які прянощі допоможуть легко схуднути

Стало відомо, які прянощі допоможуть легко схуднути
Джерело:  online.ua

Прянощі не є ліками, і, незважаючи на їх користь, поки не існує клінічних доказів успішного використання приправ безпосередньо для лікування, однак деякі з них можуть допомогти легко позбутися зайвої ваги. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає ONLINE.UA.

За її словами, прянощі мають здатність впливати на виділення ферментів і слизу шлунково-кишковим трактом. Вони діють на стан кишкової мікрофлори, залученої в регуляцію нашого ваги. Наприклад, перець чилі і куркумін роблять позитивний вплив на бактерії кишечника і як наслідок - здатність схуднути.

Варто пам'ятати, що гострі спеції також впливають на відчуття ситості й апетиту. У дослідженнях деяких виявлено, що люди споживають менше гострої їжі, а значить, і менше калорій. Однак часом навіть невелика кількість гострої їжі може викликати бажання солодкого або жирного.

 "Пекучість деяких прянощів запускає в мозку систему захисту - виділення ендорфінів, нейромедіаторів задоволення. Саме тому гостра їжа в її поціновувачів може викликати радість і навіть звикання. Ванілін, одна з головних спецій солодощів, допомагає нам відчувати себе щасливими і розслабленими. У деяких дослідженнях виявлено, що ванілін потенційно можна використовувати для лікування депресивних станів", - пише керівниця МОЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський дієтолог  Сатчін Панда і засновник Real Nutrition NYC Амі Шапіро знайшли один з найефективніших способів позбутися зайвих кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?