"Багато зла": Польська православна церква заборонила священикам спілкуватися з УПЦ КП
Категорія
Світ
Дата публікації

"Багато зла": Польська православна церква заборонила священикам спілкуватися з УПЦ КП

"Багато зла": Польська православна церква заборонила священикам спілкуватися з УПЦ КП
Джерело:  online.ua

Польська церква заборонила своїм священикам контактувати з представниками Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву преставників церкви.

"Святіший Архієрейський Собор забороняє священикам Польської автокефальної православної церкви вступати у літургійні та молитовні контакти з "духовенством" так званого Київського Патріархату і так званої "Автокефальної православної церкви", - сказано в документі.

Своє рішення у Польській православній церкві пояснили тим, що "в минулому було багато зла".

З приводу "розділеного православ'я" в Україні Польська церква закликала провести зустріч глав помісних церков. Окрім того, в ППЦ додали, що "особи, позбавлені висвячення єпископів і священиків, не можуть бути лідерами у встановленні миру в Православній Церкві України".

Нагадаємо, нещодавно Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Синоду РПЦ у Мінську.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Синодального відділу Московського патріархату зі взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда заявив, що слова президента України Петра Порошенка про те, що представникам Російської православної церкви потрібно покинути країну, викликають подив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?