Розстріл Майдану: скільки людей посадили до в'язниці за вбивства українців на Революції Гідності
Категорія
Україна
Дата публікації

Розстріл Майдану: скільки людей посадили до в'язниці за вбивства українців на Революції Гідності

Розстріл Майдану: скільки людей посадили до в'язниці за вбивства українців на Революції Гідності
Джерело:  online.ua

У День Гідності та Свободи Генпрокуратура України відзвітувала про хід розслідування розстрілів на Майдані. За вбивства українців на Революції Гідності до в'язниці посадили дев'ять осіб, ще 442 особам повідомлено про підозри.

Про це повідомив начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк під час брифінгу в Києві за результатами розслідування розстрілів на Майдані, повідомляє ONLINE.UА.

Представник ГПУ підкреслив, що в розслідуванні розстрілу Майдану є значний прорив. Правоохоронці перевіряють на причетність до вбивств і насильства проти українців близько 15 тисяч чоловік. Заарештовано на даний момент 13 підозрюваних в причетності до розстрілів на Майдані, але це число, за словами Горбатюка, могло б бути більше - багато хто втік з України.

Горбатюк підкреслив, що судові справи по справі розстрілу Майдану затягуються через неявку свідків злочинів на засідання. Також він зазначив, що тільки за останні півроку реальних термінів позбавлення волі отримано більше, ніж за всі попередні роки.

"Ми зробили все, що могли. Ніхто не зможе об'єктивно назвати терміни завершення розслідування. Я утримаюся від надання термінів. Але обіцяю, що ми будемо робити все можливе, щоб точка в розслідуванні була поставлена", - запевнив Горбатюк.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, які заходи відбудуться в Києві в День Гідності та Свободи - 2018.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?