Лукашенко скаржиться, що РФ хоче поглинути Білорусь
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко скаржиться, що РФ хоче поглинути Білорусь

Лукашенко скаржиться, що РФ хоче поглинути Білорусь
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Росія планує інкорпорувати його країну до складу РФ під приводом "глибокої інтеграції". З даною заявою він виступив перед російськими журналістами у Мінську, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

 "Я розумію ці натяки: отримаєте нафту, але давайте руйнуйте країну і вступайте до складу Росії... Ви подумали про наслідки? Як на це подивляться в нашій і вашій країні, і міжнародне співтовариство? Не києм, то палицею інкорпорують країну до складу іншої країни", - відзначив білоруський лідер.

 За його словами, ідея інкорпорації надходить з Москви під виглядом "глибокої інтеграції".

"Нам кажуть - маневр (компенсація за податковий маневр, - ред.) буде, коли буде, як дехто каже, більш глибока інтеграція. А деякі прямо говорять: ми готові, щоб ви шістьма областями увійшли до складу Російської Федерації", - розповів білоруський лідер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко заявив, що його пропозиції по контролю на російсько-українському кордоні і проведенню виборів на Донбасі не знайшли підтримки у президента Петра Порошенко. Окрім того, він зізнався, що вони з очільником Кремля Володимиром Путіним бояться, що Україна стане членом НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?