"Буде штурм": Туреччина почала погрожувати США
Категорія
Політика
Дата публікації

"Буде штурм": Туреччина почала погрожувати США

"Буде штурм": Туреччина почала погрожувати США
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецькі сили увійдуть до сирійського міста Манбідж, якщо Сполучені Штати не виведуть звідти курдських бійців YPG, а також будуть атакувати райони, контрольовані курдами далі на схід, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Раніше турецький лідер повідомив, що Туреччина за кілька днів розпочне військову операцію проти сирійських курдів на схід від річки Євфрат на півночі Сирії.

Влада США давно скаржиться на те, що напруженість між Туреччиною та SDF іноді сповільнює прогрес у боротьбі з ІДІЛ. Ердоган звинувачує США у "тактиці затягування" щодо їхньої обіцянки очистити північно-східне сирійське місто Манбідж від членів YPG.

"Манбідж - це місце, де живуть араби, але вони поступилися територією терористичній організації", - заявив Ердоган у Стамбулі. "Тепер ми кажемо, що ви повинні очистити, видалити їх, або ж ми будемо входити у Манбідж. Я дуже чітко кажу", - сказав Ердоган.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Росії звинуватили США в тому, що вони прикриваються в Сирії терористами для зміни політичного режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?