Шатдаун в США: Трамп запропонував новий компроміс
Категорія
Політика
Дата публікації

Шатдаун в США: Трамп запропонував новий компроміс

Шатдаун в США: Трамп запропонував новий компроміс
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп зробив чергові пропозиції демократам, спрямовані на припинення шатдауну в країні. Він назвав їх "компромісом здорового глузду", але його вже заочно відкинули представники Демократичної партії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

В рамках компромісних пропозицій Трамп погодився піти на поступки в питанні дітей нелегальних мігрантів. Він готовий пообіцяти їм три роки законодавчого захисту, що дозволить їм отримувати соціальну страховку, легально працювати і не потрапити під депортацію.

Слід зазначити, що в даний час "Мрійники" (Dreamers) - так в США називають дітей нелегальних іммігрантів - захищені від депортації в рамках програми Deferred Action for Childhood Arrivals, яка була запущена попереднім президентом США Бараком Обамою. Ця програма дозволяє їм працювати, але не отримувати громадянство. Трамп же намагається закрити цю програму.

Також Трамп запропонував продовжити ще на три роки тимчасовий статус мігрантів, у яких він вже закінчується.

При цьому він продовжує наполягати на тому, щоб з бюджету США було виділено 5,7 млрд доларів на фінансування стіни на кордоні з Мексикою. Раніше він уточнював, що це буде не бетонна стіна довжиною в 2 тис. миль від моря до моря, а сталеві бар'єри в стратегічно важливих місцях, які перекриють шлях злочинцям і організованим бандам в США.

Свій компроміс Трамп озвучив в ході екстреного звернення з Білого дому, але демократи, які виступають проти будівництва стіни на кордоні з Мексикою, заявили, що не підуть на цю угоду, назвавши "поступки" президента США неприйнятними. У Сенаті компроміс Трампа планують розглянути вже на наступному тижні.

Нагадаємо, шатдаун в США триває вже з 22 грудня. Через технічний брак фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закриті, а їх співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок. Минулої суботи шатдаун подолав рекорд тривалості в історії Сполучених Штатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп погрожував ввести надзвичайний стан в США, щоб забезпечити фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою в обхід Конгресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?