Військовий есмінець США увійшов у Чорне море: з'явилися перші фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Військовий есмінець США увійшов у Чорне море: з'явилися перші фото

Військовий есмінець США увійшов у Чорне море: з'явилися перші фото
Джерело:  online.ua

Есмінець Військово-морських сил США USS Donald Cook "Дональд Кук" увійшов у Чорне море. Він пройшов повз Стамбула через Босфорську протоку.

Перші фото американського есмінця в Чорному морі були опубліковані на порталі Bosphorus Naval News, передає ONLINE.UA.

Есмінець ВМС США USS Donald Cook "Дональд Кук" увійшов у Чорне море (фото - twitter.com/Saturn5_)

Раніше командування ВМС США повідомляло, що "Дональд Кук" в Чорному морі буде забезпечувати безпеку і стабільність в регіоні. Терміни візиту есмінця в Чорне море в ВМС США не уточнили, відзначивши, що в чорноморській акваторії корабель братиме участь в операціях "щодо забезпечення безпеки на морі".

"Дональд Кук" у Чорному морі (фото - twitter.com/Saturn5_)

Росія вже стежить за американським ракетним есмінцем. Зокрема, за військовим кораблем США спостерігає російський сторожовий корабель "Допитливий". Також дії "Дональда Кука" контролюють за допомогою електронних та технічних засобів флоту.

Нагадаємо, "Дональд Кук" - ескадрений міноносець ВМС США четвертого покоління, головною зброєю якого є керовані ракети. Головною зброєю "Кука" є крилаті ракети "Томагавк" з дальністю польоту до 2500 кілометрів, здатні нести ядерні заряди. У звичайному і ударному варіантах есмінець оснащений 56 або 96 такими ракетами, відповідно.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в командуванні 6-го флоту ВМС США уточнювали, навіщо направили "Дональда Кука" в Чорне море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?