Україна відновить зруйнований Донецький аеропорт: Порошенко зробив гучну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відновить зруйнований Донецький аеропорт: Порошенко зробив гучну заяву

Україна відновить зруйнований Донецький аеропорт: Порошенко зробив гучну заяву
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко взяв участь у церемонії, присвяченій пам'яті загиблих захисників Донецького аеропорту, яка проходила на території Міноборони України. Він пообіцяв, що Україна відновить зруйнований Донецький аеропорт, над яким завжди буде майоріти український прапор, повідомляє ONLINE.UA.

"Відновимо аеропорт Донецька, і на його високою диспетчерською вежею завжди буде майоріти український прапор, який" кіборги "піднімали знову і знову під кулями та снарядами. Аеропорт стане краще і більш сучасним", - заявив Порошенко.

Президент України підкреслив, що в 2015 році в ході запеклого протистояння в Донецькому аеропорту не витримали стіни, але українські воїни вистояли. Він також висловив надію, що Донбас буде звільнений, а пам'ять "кіборгів" шануватимуть на злітній смузі ДАП.

Крім Порошенко, в церемонії пам'яті "кіборгів" приймало участь керівництво Міноборони і Генштабу ЗСУ, а також члени сімей загиблих військових.

Нагадаємо, битва за Донецький аеропорт між українськими захисниками і бойовиками тривала майже рік. "Киборги" героїчно відбивали атаку ворога, утримуючи його під своїм контролем з травня 2014 року. У зоні запеклих бойових дій були зруйновані споруди та інфраструктура колись великого авіаційного підприємства. 22 січня 2015 року українські силовики відступили з терміналів.

За 242 дні оборони Донецького аеропорту українські бійці втратили більше сотні людей. Поранено було більше 500 бійців, в полон потрапили 24 "кіборга".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ватажок "ДНР" Денис Пушилін виступив з черговою цінічою заявою по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?