Якщо Росія припинить воювати, то і війни не буде: главу МЗС Німеччини засудили за заклик по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Якщо Росія припинить воювати, то і війни не буде: главу МЗС Німеччини засудили за заклик по Донбасу

Якщо Росія припинить воювати, то і війни не буде: главу МЗС Німеччини засудили за заклик по Донбасу
Джерело:  Голос Америки

Перебуваючи з візитом у Києві глава МЗС Німеччини Хайко Маас закликав Росію і Україну докласти зусиль для деескалації конфлікту на Донбасі. Цей заклик розкритикували міжнародні коментатори, які вважають, що Маас урівняв ролі країн у військових діях, передає ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Зокрема, за слова Мааса щодо Донбасу дорікнув Джеймс Хольт з лобістського фонду колишнього генсека НАТО, радника президента України Петра Порошенка Андерса Фог Расмуссена. Він вважає, що війна в Україні припиниться як тільки Росія припинить воювати.

"Якщо Росія припинить воювати, то і війни не буде. Якщо Україна припинить воювати, то і України не буде. Між ними немає нічого спільного", - заявив Джеймс Хольт.

Зауваження Маасу також зробив Якуба Янда з центру European Values Think-Tank в Празі.

"Якщо у вас стріляють на вашому власному дворі, хіба завданням поліції є закликати і вас, і нападника до деескалації? Сором за такий підхід Німеччини", - написав Янда.

Слід зазначити, що із закликом до України і Росії докласти всіх зусиль для деескалації конфлікту на Донбасі Маас виступив в Києві, куди прилетів після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Міністр закордонних справ Німеччини повідомив, що Лавров запевнив його в тому, що Росія продовжить транспортувати газ через Україну, незважаючи на будівництво "Північного потоку-2". Також, за словами Мааса, він закликав Москву звільнити українських військовополонених моряків, незаконно захоплених російськими силовиками в Керченській протоці, і українського режисера Олега Сенцова.

Глава МЗС Німеччини підкреслив, що рішення цього питання повинна прийняти російська сторона. Маас запевнив, що Німеччина буде продовжувати наполягати на звільненні українців, не поступаючись Кремлю в цьому питанні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що федеральний міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас на зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим заявив, що РФ повинна забезпечити надійну навігацію суден через Керченську протоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?