"Хай живе Путін!": жителі Гаїті збунтувалися проти США і кличуть на допомогу Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

"Хай живе Путін!": жителі Гаїті збунтувалися проти США і кличуть на допомогу Росію

"Хай живе Путін!": жителі Гаїті збунтувалися проти США і кличуть на допомогу Росію
Джерело:  online.ua

У столиці Гаїті Порт-о-Пренс вже десятий день проходять масові протести проти президента Жовенеля Моїза. Активісти виступають проти союзу з США, який підтримує Моїз, і закликають Росію допомогти в розв'язанні кризи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Le Journal de Montreal.

В ході нових заворушень мітингувальники на знак протесту проти політики США спалили американський прапор. Вони викрикують: "Геть американців, хай живе Путін!".

Лідер мітингувальників заявив, що протести в Гаїті направлені на те, щоб остаточно розірвати союз республіки з США і скинути Моїза з поста президента. Протестуючі підозрюють його в розтраті коштів і звинувачують в тому, що він не може забезпечити громадян республіки життєво необхідними речами.

"З нас досить американської окупації, ми так більше не можемо", - підкреслив він.

Слід зазначити, що протести в Гаїті тривають з 7 лютого. За цей час загинули не менше семи осіб, ще кілька десятків постраждали, в тому числі один з журналістів, що висвітлював конфлікт. Заворушення призвели до сутичок з поліцією, якій довелося застосувати сльозогінний газ і світло-шумові гранати.

Моїз не планує йти з поста президента. Він закликає протестувальників до діалогу заради припинення громадянської війни. При цьому США вже відкликали всіх другорядних дипломатів з республіки і закликали американців утриматися від поїздок на Гаїті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому по всій Росії пройшли масштабні акції протесту під назвою "Марш материнського гніву". Сотні росіян вийшли на вулиці своїх міст, виступаючи проти путінської влади і політичних репресій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?