Ситуація в Венесуелі загострюється: силовики Мадуро відкрили вогонь по протестуючих, є загиблі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація в Венесуелі загострюється: силовики Мадуро відкрили вогонь по протестуючих, є загиблі

Ситуація в Венесуелі загострюється: силовики Мадуро відкрили вогонь по протестуючих, є загиблі
Джерело:  online.ua

В охопленій протестами Венесуелі ситуація загострюється. Національна гвардія Венесуели, яка знаходиться в підпорядкуванні Ніколаса Мадуро, відкрила вогонь по корінним жителям Сан-Франсиско-де-Юруані, які перешкоджали військовим проїхати до кордону з Бразилією. В результаті, двоє людей були вбиті, ще 22 отримали поранення.

Про ситуацію в Венесуелі повідомляє місцеве видання El Nacional з посиланням на депутата Національної асамблеї (парламенту) республіки Америко де Грасіа, передає ONLINE.UA.

Уточнюється, що стрілянина сталася в результаті дій армії Мадуро проти місцевих жителів. Під вогонь потрапили представникам корінних індіанських народностей, які після вогневої атаки відповіли силовикам, взявши в заручники генерала Нацгвардії Хосе Мігеля Монтойя, який командував військовими в момент зіткнення з протестуючими.

Крім того, в місті Санта-Елена-де-Уайр Національна гвардія Венесуели застосувала сльозогінний газ проти представників корінної індіанської народності пемон. Приводом для протистояння стала спроба місцевих жителів блокувати рух бійців силовиків до кордону.

Нагадаємо, масштабні протести в Венесуелі розпочалися кілька тижнів тому після того, як парламент країни оголосив Мадуро узурпатором. На тлі масових протестів голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки президента країни. Його визнали багато країн, включаючи США і деяких країн ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль побачив "український слід" у венесуельській кризі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?