Президент Чехії стверджує, що знає, як "врегулювати конфлікт" в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Чехії стверджує, що знає, як "врегулювати конфлікт" в Україні

Президент Чехії стверджує, що знає, як "врегулювати конфлікт" в Україні
Джерело:  online.ua

 Зміна Конституції України у частині децентралізації здатна врегулювати конфлікт. Про це під час громадських дебатів у Карловарському краї заявив президент Чехії Мілош Земан, передає ONLINE.UA з посиланням на ČTK.

На думку політика, україномовна і російськомовна частини населення України налаштовані одна до одної надто вороже, а нинішню ситуацію в країні можна охарактеризувати як крихке перемир’я.

"Розумне врегулювання, яке передбачене Мінськими угодами, але їх, на жаль, ніхто не виконує, полягає у зміні української Конституції. Зокрема, потрібна децентралізація. Щоб не тільки російськомовні, а й інші регіони мали більшу автономію", - заявив президент Чехії.

Варто зазначити, що Мілош Земан відомий своєю проросійською позицією і антиукраїнськими заявами. Зокрема, він є послідовним критиком антиросійських санкцій.

В грудні 2018 року Земан, який є прихильником Путіна, виступив з офіційним протестом "проти звеличення військових злочинців України". Такий пост в соцмережі написав представник президента Чехії Іржі Овчачек.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  спецслужби Чехії довели, що Росія втручається в політику країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?