"Їм знадобиться лише година": в Генштабі розповіли про можливості військ РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Їм знадобиться лише година": в Генштабі розповіли про можливості військ РФ

"Їм знадобиться лише година": в Генштабі розповіли про можливості військ РФ
Джерело:  fakty.ua

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко заявив, що особливість російсько-української війни полягає в тому, що упродовж всього години вона може перетворитися у повномасштабний конфлікт із залученням сухопутних, морських та авіаційних сил, передає ONLINE.UA з посиланням на "Факти".

За його словами, цьому сприяє дислокація військ РФ, які розташовані вздовж україно-російського кордону, в окупованому Криму та навіть у Білорусі. Тобто російська армія без особливої підготовки може розпочати активні військові дії.

"За нашими розрахунками і за розрахунками НАТО, підрозділи російської армії на 70% готові до ведення боїв. Якщо в Україні виникне хаос, тоді настане найсприятливіший час, щоб такі дії почати... Інтереси Російської Федерації набагато масштабніші, ніж захоплення Криму і частини Донбасу. Росія намагається відновити територію колишнього Радянського Союзу, стати глобальним гравцем в геополітиці. І на шляху реалізації цих амбіцій у них стоїть Україна", - пояснює Муженко.

Він наголосив, що Росії необхідний промисловий оборонний потенціал України, аби максимально наростити свої можливості.

"У нас є підприємства, які постачали вузли, агрегати, системи озброєння для радянської, а потім і російської армії. Росії їх зараз бракує, з цим і пов'язане деяке гальмування програм переозброєння їх Збройних Сил. Йдеться про ракетні системи, силові установки, двигуни кораблів і вертольотів відповідних класів, які виробляються у нас. Так що у них є ряд серйозних мотивацій для дій наступального агресивного характеру", – каже Муженко.

Як повідомляв ONLINE.UА, російський опозиціонер та політичний експерт Леонід Гозман заявив, що вторгнення на Донбас було колосальною помилкою Путіна. Тож домовитись з Росією про вихід її збройних формувань з окупованих територій Донецької і Луганської областей можливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?