Росія заборонила експорт нафти та бензину до України
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія заборонила експорт нафти та бензину до України

Росія заборонила експорт нафти та бензину до України
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Російська Федерація встановлює заборону на експорт до України нафти та нафтопродуктів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Він також додав, що деякі вітчизняні товари можна буде вивозити до України тільки після спеціального дозволу.

"Визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну тільки на підставі окремих дозволів. У цю категорію включена продукція ПЕК, в тому числі вугілля і нафту, і нафтопродукти", - зазначив він.

Медведєв також повідомив про розширення заборони на ввезення деяких українських товарів.

"Я підписав постанову уряду. Ми розширюємо заборону на ввезення в Росію окремих видів товарів, цей крок торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік становила майже 250 млн доларів", - зазначив Медведєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава правління НАК "Нафтогаз України"Андрій Коболєв запевняє, що результати виборів президента України не вплинуть на позицію Росії щодо транзиту газу через Україну. На його думку, тристоронні переговори між Україною, ЄС і РФ про договір про транзит газу через Україну швидше за все пройдуть на початку травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?