Рішення суду щодо націоналізації Приватбанку - з'явилася перша реакція НБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Рішення суду щодо націоналізації Приватбанку - з'явилася перша реакція НБУ

Рішення суду щодо націоналізації Приватбанку - з'явилася перша реакція НБУ
Джерело:  online.ua

В НБУ заявили, що готують апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким за позовом Ігоря Коломойського була скасована націоналізація Приватбанку, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

"Національний банк України не погоджується та готується до подання апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким визнано протиправним та скасовано рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ "Приватбак" з ринку за участю держави", - йдеться в повідомленні.

Представники регулятора наголошують, що рішення Окружного суду ще не набрало законної сили.

"Ми продовжимо доводити законність дій та рішень регулятора в апеляційній інстанції", - обіцяють там.

Окрім того, НБУ звертає увагу, що це рішення "породжує правову невизначеність", яка "підриває фінансову стабільність". З огляду на це НБУ збирається запропонувати Раді з фінансової стабільності звернутись до Ради національної безпеки та оборони і Кабінету міністрів щодо подібних судових практик, що "шкодять міжнародному іміджу України".

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 квітня окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку. Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?