НБУ: робимо все можливе, щоб не допустити паніки на валютному ринку
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ: робимо все можливе, щоб не допустити паніки на валютному ринку

НБУ: робимо все можливе, щоб не допустити паніки на валютному ринку
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Нацбанк України фіксує негативні коливання на валютному ринку після того, як Окружний адміністративний суд Києва визнав націоналізацію Приватбанку незаконною.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», про нервозність учасників міжбанківського ринку заявив голова НБУ Яків Смолій в ході свого виступу на засіданні РНБО.

За словами керівника Національного банку, на останній торговій сесії міжбанку курс гривні щодо долара знизився відразу на 15 копійок. Поки що у НБУ не можуть прогнозувати, як рішення суду вплине на вартість валюти у подальшому, але «коливання були відчутні».

Під час вчерашнього засідання РНБО, яке було терміново скликане президентом для обговорення ситуації навколо рішення суду щодо Приватбанку, Петро Порошенко заявив про необхідність недопущення паніки серед населення. У свою чергу, Яків Смолій пообіцяв докласти максимум зусиль для стабілізації ситуації на валютному ринку.

Новина про те, що Україна може повернути найбільший банк колишнім власникам, знайшла негативно відображення і на світових ринках. Вартість українських єврооблігацій впала на 0,6-1,4%. Відповідно, через підвищення ризиків доходність цінних паперів виросла на 0,24% – до 8,6% річних.

За інформацією ONLINE.UA, Нацбанк України готує апеляцію на рішення Окружного адмінсуду м.Києва. Якщо вона буде відхилена, держава ризикує значно ускладнити стосунки з МВФ. Це, у свою чергу, може призвести до втрати стабільності національної валюти чи навіть дефолту України за зовнішніми кредитними зобов’язаннями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?