Порошенко пропонує відкрити справу проти судді, який повернув Приватбанк Коломойському
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко пропонує відкрити справу проти судді, який повернув Приватбанк Коломойському

Порошенко пропонує відкрити справу проти судді, який повернув Приватбанк Коломойському
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Президент України запропонував Генпрокурору та Голові СБУ вивчити можливість відкриття кримінальної справи проти судді Окружного адміністративного суду м.Києва, який своїм рішенням визнав націоналізацію Приватбанку незаконною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У ході позачергового засідання РНБО, яке вчора було скликано для обговорення ситуації навколо Приватбанку, президент Порошенко заявив, що нещодавнє рішення Окружного адмінсуда має ознаки неправосудного.

«Звертаюся з проханням до Служби безпеки України, до вас, Юрію Віталійовичу, після завершення всіх необхідних судових процедур, можливості порушення кримінальної справи за неправосудне рішення, яке було зроблено суддями, які винесли ці позиції, не втручаючись в аналіз рішення по суті», – повідомив Порошенко на засіданні РНБО.

Як відомо, у грудні 2016 року НБУ був змушений націоналізувати Приватбанк, щоб не допустити неплатоспроможності цієї фінансової установи. Націоналізація Приватбанку була здійснена в координації та за підтримки Міжнародного валютного фонду.

За інформацією ONLINE.UA, Нацбанк планує подати апеляцію на нещодавнє рішення Окружного адміністративного суду. В свою чергу, колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський заявив, що повернення контролю над банком його не цікавить, але він планує добиватися від держави виплати компенсації у розмірі 2 млрд доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?