Політолог пояснив, як Путін буде втягувати нового президента України у свої схеми
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог пояснив, як Путін буде втягувати нового президента України у свої схеми

Політолог пояснив, як Путін буде втягувати нового президента України у свої схеми
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Петро Олещук зробив прогноз щодо зміни тактики очільника Кремля, якщо новим президентом України стане Володимир Зеленський. За його словами, Путін, користуючись недосвідченістю шоумена, спробує зв’язати його сумнівними речами, щоб він не мав можливості для маневру. Але є шанс досягнути домовленостей щодо Донбасу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Експерт нагадав, що Порошенко анонсував на червень зустріч лідерів "нормандської четвірки", де ніби має бути вирішення питання про виведення російських військ з Донбасу і введення миротворців. Якщо президентом стане Зеленський, то він буде присутній на цій зустрічі.

"Якщо відбудеться зустріч у Нормандському форматі, і буде ухвалено рішення про виведення російських військ з Донбасу – це буде перемога для Зеленського. Якщо при цьому Україна не буде зобов’язана змінювати Конституцію і ухвалювати закон про амністію. Хоча Зеленський до рішення матиме опосередковане відношення. Але це дозволить йому отримати на півроку серйозний карт-бланш", - каже Олещук.

Політолог переконаний, що Росія до цих сценаріїв готова. Швидше, це буде придністровський варіант. Але Путін може виставити Україні додаткові неприйнятні умови і завалити все.

"Для Росії критично важливо організувати зустріч у Нормандському форматі, щоб спробувати втягнути нового президента в якісь свої схеми. Як свого часу Путін зв’язав Порошенка по руках і ногах мінськими угодами", - додав Петро Олещук.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше експерт пояснив, чому Донбас — це велика помилка Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?