Дебати Порошенка та Зеленського: перші враження соцмереж
Категорія
Політика
Дата публікації

Дебати Порошенка та Зеленського: перші враження соцмереж

Дебати Порошенка та Зеленського: перші враження соцмереж
Джерело:  online.ua

Передвиборчі дебати, які сьогодні пройшли на НСК «Олімпійский», вже отримали перші відгуки від глядачів у соціальних мережах. Попередні враження від двобою, який дивились мільйони глядачів не тільки в Україні, але й в багатьох інших країнах, виявились доволі неоднозначними.

Перша несподіванка: незважаючи на те, що кожен штаб відчитався про те, що «всі квитки роздані», сектор прихильників Зеленського виявився більш ніж наполовину порожнім. В той же час інша половина, віддана штабу Порошенку, була майже повною.

Друга несподіванка: перед початком дебатів Порошенко вирішив зламати сценарій, за яким кожен кандидат мав виступати зі своєї сцени. Для цього він перейшов пішки зі свого боку стадіону на бік суперника. Очевидно це було «домашньою заготовкою», щоб змінити незручний та нав’язаний оппонентом перебіг телешоу.

Щодо змісту самих дебатів, то в цілому користувачі соцмереж відмічають те, що нікому з кандидатів не вдалося перемогти суперника з великим рахунком. Від Порошенка очікували повного домінування та, відповідно, провалу Зеленського. Втім, виявилося, що лідер «Кварталу 95» з кожним тижнем все краще та впевненіше розмовляє українською мовою. Якихось явних помилок у виступах та відповідях Зеленського не було.

В свою чергу, Порошенко в деякий час ледь не зривався на крик, намагаючись довести некомпетентність Зеленського. Виглядало це не завжди приємно, тим більше на фоні гулу тисяч глядачів, але такий незвичний формат стадіонних дебатів обирав аж ніяк не Порошенко, а його суперник.

Третя несподіванка: раптово Зеленський пропонує встати на коліна перед загиблими у війні та членами їх сімей. Порошенко теж стає на коліна, як і Зеленський, але чомусь обличчям у протилежний бік від глядачів…

Багато користувачів Фейсбуку відмічає, що дебати перетворились на чергу взаємних звинувачень. Кожен з кандидатів згадував лише те, що йому було вигідно. Зеленський не забув згадати про Свинарчуків, «відрубані руки», Медведчука, неспроможність зупинити війну та безліч інших проблем, які закидають діючому президенту останні три місяці.

Найпопулярнішим прізвищем, яке звучало з вуст Порошенко, було навіть не Путін, а Коломойський. Він кілька разів згадував про бізнес-зв’язки між Зеленським та колишнім губернатором Дніпропетровської області, щоразу додаючи нові негативні епітети про останнього. Врешті, кожен з кандидатів зміг сказати, все що хотів. Явного провалу Зеленського ми так і не побачили, як на це розраховував Порошенко. Але й президент нарешті отримав для себе додаткову аудиторію з числа прихильників ЗЕ, які до цього часу не мали бажання дивитись його телевізійні виступи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?