Націоналізація Приватбанку: Порошенка звинуватили у погрозі суддям
Категорія
Україна
Дата публікації

Націоналізація Приватбанку: Порошенка звинуватили у погрозі суддям

Націоналізація Приватбанку: Порошенка звинуватили у погрозі суддям
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк вважає звинувачення президента Петра Порошенка, які прозвучали на адресу цієї установи, втручанням у діяльність судової системи. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», відповідна заява була розміщена Вовком на своїй сторінці у Facebook.

На переконання голови суду, пропозиція Петра Порошенка почати кримінальне переслідування судді з боку ГПУ, СБУ та Нацполіції – це «погроза одним суддям та своєрідний сигнал іншим, які здійснюватимуть його перегляд і що, в перспективі, на них очікує».

Павло Вовк вважає, що після таких заяв суддям слід звернутися до правоохоронних органів, а також до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в їхню діяльність. «Це виглядає явно не як державницька позиція», – вважає голова суду.

Як вже повідомлялося на ONLINE.UA, 19 квітня президент Петро Порошенко скликав позачергове засідання РНБО, де попросив керівництво ГПУ та СБУ вивчити можливість притягнення до кримінальної відповідальності суддю Окружного адміністративного суду міста Києва, який визнав незаконною націоналізацію Приватбанку. На думку президента, це рішення має ознаки неправосудного.

Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд м.Києва регулярно привертає увагу громадськості скандальними та резонансними рішеннями. Протягом кількох останніх місяців у стінах цієї установи було поновлено на посаді колишнього голову Державної фіскальної служби, обвинуваченого в корупції Романа Насірова; відсторонено від посади в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун; скасовано заборону на в’їзд в Україну російському пропагандисту Ігорю Шувалову та актору зі «Сватів» Федору Добронравову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?