Яким буде курс долара після виборів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Яким буде курс долара після виборів

Яким буде курс долара після виборів
Джерело:  24 канал

Чи варто українцям чекати зростання або падіння курсу долара після завершення президентських перегонів? Відповідь на це питання надав старший аналітик фінансової компанії «Альпарі» Вадим Іосуб, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 24-й телеканал.

На переконання експерта, значних коливань від національної валюти чекати не варто. Наступного тижня курс долара може трохи піднятися, але навряд чи перевищить межу 27 грн. Причин для суттєвої корекції у той чи інший бік аналітик не бачить.

Вадим Іосуб не вважає, що результати другого туру можуть призвести до різкого зміцнення, або навпаки, знецінення гривні. На курс долара набагато більше впливає баланс попиту та пропозиції валюти. Для власників металургійних та аграрних підприємств поточна кон’юнктура доволі сприятлива. Оскільки вони є найбільшими експортерами, обсяг валютних надходжень до України не зменшиться, принаймні до нового врожаю зернових.

З іншого боку, все може змінитися, якщо уряд матиме проблеми з виплатою зовнішніх боргів через розрив співпраці з МВФ. Це може спричинити нервозність на межбанківському ринку. Тоді варто очікувати зниження курсу до рівня 28-29 гривень за долар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?