Українці обрали президента на першій закордонній дільниці
Категорія
Світ
Дата публікації

Українці обрали президента на першій закордонній дільниці

Українці обрали президента на першій закордонній дільниці
Джерело:  online.ua

Уже завершилося голосування на виборчій дільниці в Австралії, яка відкрилась першою серед закордонних дільниць, передає ONLINE.UA з посиланням на повідомлення тамтешнього посольства у Facebook.

Зазначається, що дільниця в Канберрі відкрилась першою серед всіх закордонних дільниць - о 23:00 за київським часом ще в суботу. Проголосувати на ній могли і громадяни України з Нової Зеландії. Голосування завершилося о 20:00 за місцевим часом(13:00 за Києвом).

"Традиційно активні Канберра і Сідней, особливо тепло вітають українців з інших штатів та територій, зокрема, Мельбурна, які машинами та навіть мотоциклами подолали понад 1500 тис км, щоб віддати свій голос за майбутнє України", - сказано в повідомленні.

Наразі відомо, що в першому турі на цій дільниці проголосували 125 виборців, явка склала 7,2%.

Після Австралії голосувати почали українці в Японії та Південній Кореї, пізніше - у Казахстані. Загалом у закордонному виборчому окрузі ЦВК сформувала 101 дільничну комісію. Українці голосують у 72 країнах світу.

Вибори президента завершаться після закриття останньої дільниці у Сан-Франциско. Голосування там триватиме до 6 ранку за Києвом 22 квітня.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 8 7% громадян України планують взяти участь в другому турі президентських виборів, які проходять сьогодні, 21 квітня. За межами країни цей відсоток дещо нижчий — лише 75%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?