Названа ймовірна дата інавгурації Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Названа ймовірна дата інавгурації Зеленського

Названа ймовірна дата інавгурації Зеленського
Джерело:  rbc.ua

Один з представників Зе!команди повідомив, що інавгурація Володимира Зеленського може відбутись 28 травня, щоб новий гарант не зміг розпустити Верховну Раду, адже тоді до парламентських виборів залишиться менше півроку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

В штабі Зеленського кажуть, що законодавство можна трактувати і таким чином, що повноваження Верховної Ради XVIII скликання закінчаться 16 грудня. Відтак розпустити парламент можна буде до 16 червня.

"Володимир не буде ламати Раду через коліно в плані розпуску, ні – так ні, все, як він говорив в інтерв'ю. Пріоритет – прозора робота з нинішньою Радою і Кабміном", – сказав.

Як відомо, серед перших ініціатив Зеленського на посаді президента – законопроекти про зняття недоторканності з президента, народних депутатів, суддів і про імпічмент президента. Окрім того, він пропонує проводити вибори до парламенту та місцевих рад за відкритими списками, а за "кнопкодавство" та прогули засідань – позбавляти мандатів.

Як повідомляв ONLINE.UА, 22 лідерка парламентської фракції «Батьківщина» та колишній кандидат на посаду президента Юлія Тимошенко вимагає відставки уряду до майбутніх парламентських виборів. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?