Держприкордонслужба роз’яснила, чи зможе Саакашвілі приїхати в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Держприкордонслужба роз’яснила, чи зможе Саакашвілі приїхати в Україну

ДПСУ
Держприкордонслужба роз’яснила, чи зможе Саакашвілі приїхати в Україну

Державна прикордонна служба підтвердила, що поточний правовий статус Міхаїла Саакашвілі не дає йому можливості для в’їзду в Україну. Про це було повідомлено на офіційному сайт і ДПСУ, інформує ONLINE.UA.

Позиція прикордонників аргументована тим, що громадянин Саакашвілі у вересні 2017 року незаконно перетнув державний кордон між Польщею та Україною. Внаслідок цього рішенням місцевого та апеляційного судів йому було заборонено в’їзд до країни терміном на три роки, до 2021 року.

Нагадаємо, що колишній губернатор Одеської області Міхаїл Саакашвілі отримав українське громадянство у 2015 році згідно указу президента Петра Порошенка. Два роки потому громадянство було скасовано теж указом глави держави. Формальним приводом для цього стало внесення Міхаїлом Саакашвілі невірних відомостей в анкету, яку він заповнював при отриманні українського паспорту.

Після прориву польсько-українського кордону восени 2017 року Саакашвілі деякий час переховувався у наметовому містечку протестувальників біля Верховної Ради. Пізніше він оселився у своїй орендованій квартирі. У лютому 2018 року під час обіду в київському ресторані «Сулугуні» Міхаїла Саакашвілі було затримано спецпідрозділом СБУ та депортовано за межі України.

За інформацією ONLINE.UA, Генеральна прокуратура викликала для вручення підозр і допиту екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-очільницю Нацбанка Валерію Гонтареву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?