Кабмін та Нафтогаз домовились про зниження ціни на газ для населення з 1 травня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін та Нафтогаз домовились про зниження ціни на газ для населення з 1 травня

Кабмін та Нафтогаз домовились про зниження ціни на газ для населення з 1 травня
Джерело:  online.ua

НАК «Нафтогаз» зумів домовитися з урядом про зниження ціни на газ для населення з 1 травня поточного року. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт «Нафтогазу», це стало можливим завдяки розробці нового механізму визначення регульованої ціни.

Як зазначається у прес-релізі НАК «Нафтогаз», з 1 травня 2019 року кінцева роздрібна ціна на газ для населення зменшиться на 3,5% – до 8247 грн за 1000 куб. м. Домовленість про це була досягнута сьогодні на нараді за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва.

Розроблений механізм передбачає наступний підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів буде нижчою за встановлену у постанові Кабінету міністрів від 19 жовтня 2018 р. №867, то ціна для населення також знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться незмінною.

Поточна кон’юнктура дозволяє знизити ціну газу як для промисловості, так і для домогосподарств.

Очікується, що зміни до діючих договорів на продаж газу між НАК «Нафтогаз» та його контрагентами будуть внесені протягом травня 2019 року.

Нагадаємо, що політичний консультант виборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков пояснив, що питання зниження комунальних тарифів не входить в компетенцію глави держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?