Білорусь обіцяє врятувати Україну від російського нафтового ембарго
Категорія
Економіка
Дата публікації

Білорусь обіцяє врятувати Україну від російського нафтового ембарго

Білорусь обіцяє врятувати Україну від російського нафтового ембарго
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Керівництво Білоруської нафтової компанії (БНК) обіцяє збільшити поставки бітумів в Україну для компенсації заборони на експорт нафтопродуктів, яке нещодавно запровадила Росія. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», ці наміри підтвердив заступник гендиректора БНК Сергій Гриб.

За його словами, Білорусь не може здійснювати реекспорт усього переліку нафтопродуктів, що постачається з Росії, оскільки за двосторонньою угодою на це необхідно мати спецдозвіл Міністерства економічного розвитку РФ. Однак до переліку заборонених до реекспорту товарів не входять бітуми та деякі інші темні нафтопродукти. Якщо Україна зацікавлена в збільшенні обсягу їх постачань, то причин для відмови в цьому немає.

Нагадаємо, що 18 квітня уряд РФ повідомив про запровадження з 1 червня 2019 року заборони на експорт в Україну нафти та нафтопродуктів.

На думку деяких політичних експертів, прийняття цього рішення російської влади пов’язане з бажанням примусити новообраного президента Володимира Зеленського прийняти умови Кремля щодо Донбасу. Стикнувшись с підвищенням цін на паливо в Україні, нова влада, на думку російських посадовців, буде змушена «домовлятись» про скасування нафтового ембарго.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?