У США підтримали ідею про прямі переговори Зеленського та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У США підтримали ідею про прямі переговори Зеленського та Путіна

У США підтримали ідею про прямі переговори Зеленського та Путіна
Джерело:  online.ua

Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер позитивно оцінює можливість прямих переговорів між новообраним президентом України Володимиром Зеленським та господарем Кремля Володимиром Путіним. Про це він заявив у ефірі американського телеканалу PBS, інформує ONLINE.UA.

На думку Волкера, Зеленський вже чітко озвучив те, що він підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Тому ніякої небезпеки в діалозі між ним та Путіним немає.

«Україна та Росія повинні вести прямі переговори, тому я вважаю, що бажання Зеленського поговорити з Путіним – це хороша, а не погана річ», – заявив Волкер.

Американський дипломат підкреслив, що основою для врегулювання ситуації навколо російсько-українського конфлікту має стати зміна позиції Росії, а не України. Оскільки саме Росія вторглася та окупувала українські території, а не навпаки.

Нагадаємо, що вчора директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макєєв повідомив про перенесення запланованої раніше зустрічі у «Нормандському форматі». За словами українського дипломата, чотиристоронні переговори у червні 2019 року планувались за умови, що нашу державу буде представляти Петро Порошенко. На підготовку та ознайомлення з документами новому президенту України знадобиться додатковий час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?