Держбюро розслідувань проводить обшуки в НАБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Держбюро розслідувань проводить обшуки в НАБУ

Держбюро розслідувань проводить обшуки в НАБУ
Джерело:  online.ua

Співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком в НАБУ. Інформацію про це підтвердили у Національному антикорупційному бюро та в ГПУ, інформує ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генпрокурора.

Як пояснили в Генеральній прокуратурі, яка здійснює процесуальний нагляд за діями Державного бюро розслідувань, обшук проводиться по епізоду, що стосується можливого одержання хабарів за закриття справ про розкрадання держкоштів в оборонній сфері. Співробітники ДБР проводять виїмку документів, які можуть свідчити про умисну бездіяльність керівництва НАБУ при розслідування справи про розкрадання в «Укроборонпромі».

За інформацією Генпрокуратури, матеріали щодо зловживань в оборонній сфері були направлені Військовою прокуратурою до НАБУ ще в березні 2017 року. Однак за цей час справа так і не була розслідувана.

Крім того, проводиться перевірка інформації про позаслужбові стосунки керівництва НАБУ із третіми особами, що може свідчити про наявність мотиву у нерозслідуванні кримінального провадження по розкраданням в «Укроборонпромі».

Нагадаємо, що факти про зловживання в оборонній сфері, викриті Головною військовою прокуратурою, стали основою для журналістського розслідування Дениса Бігуса та Лесі Іванової. У березні 2019 року було опубліковано серію відео, в яких розповідалось про закупівлю товарів військового призначення за значно завищеними цінами. Резонанс після появи цього розслідування призвів до звільнення заступника голови РНБО Олега Гладковського та численних акцій протесту, організованих «Національними дружинами».

За даними ONLINE.UA, команда Зеленського має свій план боротьби з корупцією. Він включає скасування депутатської недоторканності, перезапуск антикорупційних органів та зменшення тиску на бізнес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?