Смертельні вибори в Індонезії - 91 людина загинула, декілька сотень госпіталізовано
Категорія
Світ
Дата публікації

Смертельні вибори в Індонезії - 91 людина загинула, декілька сотень госпіталізовано

Смертельні вибори в Індонезії - 91 людина загинула, декілька сотень госпіталізовано
Джерело:  online.ua

Голова ЦВК Індонезії Аріф Будіман повідомив жахливу новину - щонайменше 91 член виборчих комісій помер і 374 потрапили в лікарню після загальних виборів в країні. За його словами, головною причиною більшості смертей стала перевтома при підрахунку голосів, адже деякі члени виборчих комісій безупинно працювали понад 24 години.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сінгапурське видання The Straits Times.

Зазначається, що очільник ЦВК запропонував виплатити сім'ям померлих та постраждалих компенсації в розмірі від 30 до 36 мільйонів індонезійських рупій (близько 2100-2500 доларів). Крім того, він пообіцяв знизити навантаження на членів виборчих комісій.

"Також від перевтоми і пов'язаних з ним дорожніх аварій під час і після виборів померли 15 поліцейських по всій країні. Президент Індонезії Джоко Відодо висловив співчуття сім'ям загиблих членів виборчих комісій і поліцейських. Він назвав їх «борцями за демократію».

Нагадаємо, що 17 квітня в Індонезії пройшли найбільші в світі одноденні вибори. Громадяни країни обирали президента, депутатів двох палат парламенту, а також членів законодавчих органів провінцій і округів. По всій країні було відкрито понад 800 тисяч виборчих дільниць. Явка досягла 82% з 192 мільйонів чоловік.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинний глава Петро П орошенко планує перемогти на наступних виборах президента. Про це він заявив під час зустрічі зі своїми прихильниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?