Росія і Казахстан посварилися через Україну: що сталося
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія і Казахстан посварилися через Україну: що сталося

Росія і Казахстан посварилися через Україну: що сталося
Джерело:  online.ua

Влада РФ звинувачує Казахстан у порушенні норм Євразійського економічного союзу через імпорт цукру в вільні економічні зони, а також просить Євразійську економічну комісію розглянути питання про скасування преференцій Казахстану на імпорт білого цукру.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.

Зазначається, що на даний момент мова йде про те, щоб позбавити окремі казахські підприємства можливості в порушення законодавства Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) безмитно імпортувати цукор з України та Європи в вільні економічні зони за спецінвестконтрактами, а потім також без мит поставляти його на ринок ЄАЕС вже в складі кондитерських виробів і безалкогольних напоїв.

"Це питання обговорять вже прем'єр-міністри в ході чергового засідання Євразійської ради 30 квітня.Цукор відноситься до групи "чутливих товарів", за якими країни - учасниці ЄАЕС (Вірменія, Білорусія, Казахстан, Киргизстан і Росія) домовилися приймати рішення в рамках ради Євразійської економічної комісії", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво Білоруської нафтової компанії (БНК) обіцяє збільшити поставки бітумів в Україну для компенсації заборони на експорт нафтопродуктів, яке нещодавно запровадила Росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?