В ЄС озвучили, чого чекають від Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС озвучили, чого чекають від Зеленського

В ЄС озвучили, чого чекають від Зеленського
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Директор Центру Європейських досліджень ім. Вілфріда Мартенса Роланд Фройденштейн вважає, що новообраному президенту України Володимиру Зеленському в першу чергу слід зосередитись на боротьбі з корупцією та пришвидшенням темпу реформ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У Євросоюзі щиро сподіваються на зміни, тобто на більш ефективну боротьбу з корупцією, більш швидкі реформи в державному управлінні. І хоча дехто шкодує, що Петро Порошенко, який принаймні був відомий хоч якимись політичними успіхами, залишає посаду президента, всі уникають вважати, що пан Зеленський є катастрофою», – пояснює Фройденштейн.

Експерт висловив сподівання на те, що Володимир Зеленський продовжить західний курс України. За його переконанням, майбутнє подальшої співпраці між ЄС та Україною залежить від того, чи вдасться українській владі прискорити проведення реформ, чи ні. Якщо це станеться, співпраця теж покращиться.

Коментуючи вибори в Україні, Фройденштейн назвав їх «величезним успіхом демократії».

«До першого туру ми навіть не знали, хто пройде до другого... У сусідніх пострадянських країнах про такі вибори і мріяти не можна, тому що там немає демократії», – заявив експерт.

Роланд Фройденштейн вважає, що результати голосування стали «сигналом, що українці, особливо за межами Києва, розчаровані політикою реформ часів президентства Петра Порошенка».

Нагадаємо, що спецпредставник Держдепу США Курт Волкер позитивно оцінює можливість прямих переговорів між новообраним президентом України Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?