Білорусь через Росію призупинила поставки в Україну бензину і дизпалива
Категорія
Економіка
Дата публікації

Білорусь через Росію призупинила поставки в Україну бензину і дизпалива

Білорусь через Росію призупинила поставки в Україну бензину і дизпалива
Джерело:  online.ua

З 23 квітня Білорусь призупинила експорт до України бензину і дизпалива через неякісну нафту з Росії. Варто зазначити, що також вимушено був припинений експорт цього пального і до Польщі, і до країн Балтії, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За словами заступника гендиректора Білоруської нафтової компанії Сергія Гриба, наразі контрактні зобов'язання припинено до моменту вирішення питання з російською нафтою.

В Кабміні уже відреагували на ситуацію, що склалася, зазначивши, що частка білоруського пального на українському ринку складає 33%, а російського – 40%. Український уряд планує знайти вирішення данної ситуації.

"У нас ринок достатньо диверсифікований, але зрозуміло, що ми поки все ще залежимо, там від Білорусі… Але зараз ми знайдемо рішення для того, аби ситуація була з мінімальними втратами. Це не просте завдання, але ми знайдемо рішення", - сказав Гройсман.

Варто зазначити, що також будуть обмежені поставки російського вугілля.Цю заборону Гройсман теж прокоментував.

"Зараз ми впроваджуємо заходи, аби мінімізувати наслідки таких дій і знижувати залежність. Перед нами цілий світ, треба знаходити нових партнерів", – заявив Гройсман.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво Білоруської нафтової компанії (БНК) обіцяє збільшити поставки бітумів в Україну для компенсації заборони на експорт нафтопродуктів, яке нещодавно запровадила Росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?