Президентські вибори 2019: чи було втручання з боку Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентські вибори 2019: чи було втручання з боку Кремля

Президентські вибори 2019: чи було втручання з боку Кремля

Голова короткотермінової місії спостерігачів ОБСЄ Ґіорґі Церетелі заявив, що міжнародні спостерігачі не зафіксували прямого втручання Росії у день виборів в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".

"Ми не помітили чітких доказів втручання, таких як перешкоджання виборчому процесу чи кібербезпеці", - заявив він.

Однак Церетелі нагадав, що існує ще і непряме втручання, - за допомогою пропаганди та соціальних мереж.

 "Ми не можемо сказати, що український простір вільний від російського втручання, звичайно, таке могло бути. Як це вплинуло на процес? Я не можу цього сказати зараз. Як міжнародні спостерігачі у день виборів ми не бачили таких доказів", – сказав голова місії.

Окрім того, Церетелі підкреслив, що вибори в Україні можуть стати зразком для держав регіону.

"Сьогодні перед Україною постало багато викликів, це і збройний конфлікт, і анексія Криму. Те, що Україна в таких складних обставинах так добре провела вибори – це дуже гарний приклад. Думаю, що це буде моделлю для багатьох інших держав регіону", – сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада ФРН переконана, що перемога  Володимира Зеленського кинула виклик пострадянським структурам і особливо очільнику Кремля Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?