Чи є ще час на розпуск парламенту - відповідь юриста
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи є ще час на розпуск парламенту - відповідь юриста

Чи є ще час на розпуск парламенту - відповідь юриста
Джерело:  24 канал

 Українці дуже помиляються, вважаючи, що парламент можна достроково розпустити до 27 травня, бо юридично правильно рахувати – до 27 квітня. Про це повідомив юрист та народний депутат Леонід Ємець, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами народного обранця, в кінці наступного місяця це робити вже пізно, за півроку до парламентських виборів не можна оголошувати перевибори.

Леонід Ємець переконує, що цей парламент потрібно не розпускати, а змусити працювати як слід – ухвалити ті законопроекти, які очікує від них суспільство.

"Достроковий розпуск Верховної Ради можливий, згідно з Конституцією, за трьох умов. Один із них – це відсутність коаліції, не формування уряду тощо. На сьогодні юридичні підстави допускають розпуск парламенту виключно до 27 квітня. Ця ідея виникла через невиконання парламенту своїх зобов’язань", - пояснив Ємець.

Нагадаємо, 22 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що закон про імпічмент президента можуть почати розглядати вже 25 квітня.

"Якщо законопроект про (імпічмент – ред.) президента, який вони (опозиційні сили – ред.) презентують, буде підтриманий комітетом у середу, то вже в четвер ми можемо пропонувати включити його в порядок денний сесії для прийняття рішення", — сказав Парубій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що керівник департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко прокоментував резонансну заяву Юлії Тимошенко, нагадавши, що закону про імпічмент президента в Україні немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?