"Це економічна війна": в Кабміні пригрозили РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Це економічна війна": в Кабміні пригрозили РФ

"Це економічна війна": в Кабміні пригрозили РФ
Джерело:  online.ua

Голова Кабміна Володимир Гройсман виступив з доволі неочікуваною пропозицією - він каже, що Україна повинна повністю відмовитися від імпорту російських нафтопродуктів. Про це чиновник заявив журналістам на брифінгу в Київській області, повідомляє ONLINE.UA.

За його словами, заборона РФ на експорт нафти і нафтопродуктів в Україну є частиною економічної війни і уряд робить певні кроки, щоб мінімізувати негативний вплив такої заборони.

"Ми прогнозували, що це може бути, і наразі робимо певні кроки, щоб мінімізувати негативний вплив від таких явищ", - сказав Гройсман.

Також очільник Кабміну підкреслив, що Україна все більше і більше відходити від будь-яких відносин з Росією.Прем'єр повідомив, що наразі уряд робить кроки для диверсифікації поставок з інших країн.

"Навіть якщо мова йде про нафтопродукти, у нас є весь світ, у якого ми можемо купувати якісні продукти", - додав Гройсман.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 23 квітня Білорусь призупинила експорт до України бензину і дизпалива через неякісну нафту з Росії. Варто зазначити, що також вимушено був припинений експорт цього пального і до Польщі, і до країн Балтії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?