Інтерв’ю екс-президента Кравчука російському ЗМІ викликало скандал в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Інтерв’ю екс-президента Кравчука російському ЗМІ викликало скандал в Україні

Інтерв’ю екс-президента Кравчука російському ЗМІ викликало скандал в Україні
Джерело:  online.ua

Вчорашнє інтерв’ю екс-президента Леоніда Кравчука російському сайту «РИА Новости», у якому він запропонував зняти економічну блокаду з окупованого Криму, спричинило гострий резонанс в Україні. Як повідомляє ONLINE.UA, особливе обурення викликало те, що колишній голова держави висловився за вирішення питань з окупаційною владою Криму «цивілізованим ринковим шляхом». Насамперед, йдеться про подачу води та електрики на півострів.

На думку Леоніда Кравчука, якщо Україна «не налагодить нормальні відносини з жителями Криму, то вони звикнуть, що України з ними немає». Свою позицію екс-президент аргументує наявністю дипломатичних та економічних відносин між Москвою та Києвом.

«Так чому ж тоді з Кримом у нас не може бути цивілізованих торгово-економічних відносин на ринкових принципах?» – задає риторичне питання Кравчук.

Пропозиція колишнього президента отримала гостру реакцію серед багатьох відомих політиків, журналістів та громадських діячів. Всі вони різко засудили Леоніда Кравчука. На думку противників відновлення постачання дніпровської води, прийнявши ідею Кравчука, Україна тим самим зробить окупацію півострова безстроковою. Адже нестача води, яка унеможливлює розвиток сільського господарства Криму, є однією з найбільших проблем російської влади.

До тих, хто засудив Кравчука за непатріотичну позицію, входять: Архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент, Рефат Чубаров, Ахтем Чийгоз, Ірина Геращенко, Олег Медведєв, Тарас Березовець.

Нагадаємо, що за інформацією ONLINE.UA, голова українського уряду Володимир Гройсман пригрозив Росії економічною війною у відповідь на заборону експорту нафти та нафтопродуктів в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?