Радник Зеленського категорично проти намірів депутатів обмежити повноваження президента
Категорія
Політика
Дата публікації

Радник Зеленського категорично проти намірів депутатів обмежити повноваження президента

Радник Зеленського категорично проти намірів депутатів обмежити повноваження президента
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Політтехнолог Дмитро Разумков, який є радником Володимира Зеленського з внутрішніх питань, різко розкритикував наміри депутатів Верховної Ради обмежити повноваження президента. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», про це Разумков заявив на вчорашньому ефірі ток-шоу «Право на владу» телеканалу «1+1».

За словами радника новобраного глави держави, пропозицію віце-спікера Оксани Сироїд суттєво обмежити вплив президента на виконавчу владу слід вважати спробою конституційного перевороту.

Нагадаємо, що згідно цього законопроекту президент втрачає право подавати на розгляд парламенту кандидатури міністра оборони, голів МЗС та Служби зовнішньої розвідки. В переліку повноважень глави держави залишать можливість вносити кандидатури Генпрокурора та очільника СБУ. Але їх заступників має призначати Кабінет міністрів. Крім того, у президента планують відібрати повноваження призначали голів обласних держадміністрацій.

Радник Володимира Зеленського вважає, що подібна законодавча ініціатива є нічим іншим як «ударом під дих» не тільки новому президенту, але й 73% виборцям, які за нього проголосували.

«Це частково можна вважати спробою конституційного перевороту, тому що абсолютно порушується баланс. Ми, на жаль, вже зіткнулися з тим, коли був порушений баланс, коли у однієї людини вийшло незаконним шляхом акумулювати занадто багато влади. Потім ми отримали Майдан, потім отримали Небесну сотню, і всі ті події, які відбулися після цього», – заявив Разумков.

Як вважає радник нового президента, команда Зеленського пропонувала в ході передвиборчої кампанії прийняти кілька законів, які стосуються представників всіх гілок влади. Зокрема, Володимир Зеленський виступив з пропозицією зняти недоторканість с депутатів, президента та суддів. Також команда нового глави держави підтримує ухвалення закону про імпічмент президента та закону про відкликання депутатів Верховної Ради.

Нагадаємо, що штаб Зеленського назвав «дві червоні лінії», які не переступлять у переговорах з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?